Skara Lammslakteri AB

 Skinn- & Köttåtertag

OBS!
Är djuren inte rätt märkta eller skinnlapp ofullständigt ifylld så blir det extra debitering .

Leveranssedel till Skinnberederierna i Tranås kan skrivas ut härifrån i 3 ex. ett till oss och två till beredningen.

OBS! Dessa ska vara med till leveransen skickas ej in i förväg!

Köttåtertag:
GRÖNT märke signal : 
Ett märke i ett öra om det är återtag på kött alternativ runt det röda om ni ska ha både skinn och kött återtag.

Skinnåtertag:
RÖTT märke signal: Detta märke ska ALLTID sitta iklippt i örat på djuret då du märker djuret med både skinn och köttåtertag ihop.
​​​​​​​

PRISLISTA

Återtag Kött:

Lamm : 350kr (slaktkostnad)
Får: 400kr (slaktkostnad)


Återtag Skinn 130 kr (Transport till Skinnberederier ingår)​​​​​​​


Styckning:


Delning:
50 kr/djur

Delas i ryggmärgen

Grovstyck:
150 kr/djur

Hel stek med ben (fiol), hel sadel, bogstek med ben, revben med slagsida.
​​​​​​​

Finstyck:
Lamm: 230kr/djur
Får 260kr/djur

Stek med ben, sadel+kotletter, delad bogstek med ben,delade revben. Nacken som knäcks på 3 ställen, samt slaksida och lägg skickas med till färs alt. grytbitar som ni fixar själva.​


Grillstyckning:
Lamm:320 kr/djur  
Får: 350kr/djur

Stek , rygg , bog, nacke skivas, revben delas. Slagsida och lägg skickas med till färs alt. grytbitar som ni fixar själva.​​​

Urbenat:
360 kr/djur + 110kr/djur för avfall ben

Urbenad stek, ryggbiff (ytterfilé), innerfilé, urbenad bog, urbenade revben, nacke, slagsida och lägg benas ur till färs alt. grytbitar som ni fixar själva.

Korvkött:
360 kr/djur +110kr/djur för avfall ben

Hela djuret styckas benfritt i små bitar för korvtillverkning.​​


​​​​​​​Färs:
Lamm 60 kr/djur

Får 80kr/djur

Slaksida, lägg, och nacke​​

Vaccumförpackning:
Lamm:200 kr/djur 
Får: 250kr/djur

Samtliga detaljer konsumentförpackas med ca, 4 st kotletter/påse, ca 500g/färspaket.
​​​Vid urbenat tillkommer extra kostnad pga. extra påsar och arbetstid.​​

Transp.kostnad Återtagsdjur 50kr/djur
Endast vid plats i bil och resa i området