Skara Lammslakteri AB

 Skinn- & Köttåtertag

OBS!
Är djuren inte rätt märkta eller skinnlapp ofullständigt ifylld så blir det extra debitering .

Leveranssedel till Skinnberederierna i Tranås kan skrivas ut härifrån i 3 ex. ett till oss och två till beredningen.

OBS! Dessa ska vara med till leveransen skickas ej in i förväg!

Information om SE brickor:

Lamm combi: Ett märke i ett öra vid återtag av skinn
​​​​​​​

Lamm micro: Ett märke i var öra vid återtag av skinn


Köttåtertag:
GRÖNT märke signal : 
Ett märke i ett öra om det är återtag på kött alternativ runt det röda om ni ska ha både skinn och kött återtag.
Skinnåtertag:
RÖTT märke signal: Detta märke ska ALLTID sitta iklippt i örat på djuret då du märker djuret med både skinn och köttåtertag ihop.

Micromärke (bilden)
 
Djuret på bilden under är märkt med  combi signalmärke
Om du vill ha både skinn och kött återtag av samma djur så kan du märka dina djur enligt bilden här under.I detta fall behövs endast märkning i ett öra.
Används micro signal märke så måste det märkas med ytterligare ett rött märke i andra örat då det ej går att dela märket med kniv.

webrattwebratt
webratt

Det ska Inte se ut så här!

webfel1webfel1
webfel1
Prislista  Alla priser ex.moms   från 2020 01 09

Återtag Kött:


Slaktkostnad 340kr : 
Återtag Skinn 130 kr (Transport till Skinnberederier ingår)


Styckning:


Delning 50 kr/djur

Delas i ryggmärgen

Grovstyck 150 kr/djur

Hel stek med ben (fiol), hel sadel, bogstek med ben, revben med slagsida.
​​​​​​​

Finstyck 220kr/djur 

Stek med ben, sadel+kotletter, delad bogstek med ben,delade revben. Nacken som knäcks på 3 ställen, samt slagsida och lägg skickas med till färs alt. grytbitar som ni fixar själva.​

Grillstyckning 310 kr/djur 

Stek , rygg , bog, nacke skivas, revben delas. Slagsida och lägg skickas med till färs alt. grytbitar som ni fixar själva.​​​

Urbenat 360 kr/djur + 110kr/djur för avfall ben

Urbenad stek, ryggbiff (ytterfilé), innerfilé, urbenad bog, urbenade revben, nacke, slagsida och lägg benas ur till färs alt. grytbitar som ni fixar själva.

Korvkött 360 kr/djur +110kr/djur för avfall ben

Hela djuret styckas benfritt i små bitar för korvtillverkning.​​


​​​​​​​Färs 60 kr/djur

Slaksida, lägg, och nacke​​

Vaccumförpackning 180 kr/djur

Samtliga detaljer konsumentförpackas med ca, 4 st kotletter/påse, 500g/färspaket.
​​​Vid urbenat tillkommer extra kostnad pga. extra påsar och arbetstid.​​

Transp.kostnad Återtagsdjur 50kr/djur
Endast vid plats i bil och resa i området